Badacsonyi strand

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

A badacsonyi strand sok árnyékos és napos területtel, gyereköböllel és nagyszerű panorámával várja a strandolókat!
A strand Badacsony központjában, a hajóállomás keleti oldalán található. Badacsony strand: aktuális árak, friss képek, információk a honlapunkon!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

A strandon füves és homokos part, sok-sok árnyékot adó fa, lídósított, fövenyes partszakasz, szépen parkosított földfelület, családbarát környezet, és szolgáltatások gazdag választéka fogadja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat (14 000 négyzetméter). Megközelítés, parkolás: A badacsonyi strand a település központjában, a hajóállomás mellett, a vasútállomással szemben található. Parkolás a strand bejáratától 200 m-re található ingyenes parkolóban (hamar megtelik, így a parkolás nem egyszerű). A strandolókat a homokos, lidós partszakasz és parkosított zöldfelület mellett szép panoráma és kissé gyorsan merülő víz várja. A strand fekvése kiváló: a hajóállomás mögött a fonyódi hegyekben gyönyörködhetünk, nyugati irányba pedig az Őrsi-hegyre van szép rálátás. A badacsonyi strand az északi part egyik legszebb fekvésű strandja a közeli hajóállomással és a déli part lenyűgöző hegyeivel… Napos és árnyékos területek bőséggel vannak. A játszótér a strand középső sávjában, fákkal övezett területen található. Badacsonyban további 2 fizetős strand található. A badacsonytomaji strand mindenki előtt ismert, a badacsonylábdihegyi strand pedig az utóbbi években teljesen megújult.

Szolgáltatások

Nyaranta a strandon egészségügyi szolgálat is van, a vízimentők munkáját pedig egy megfigyelőtorony segíti. Területén több olyan vendéglátó és kereskedelmi egység található, melyeket mind belülről, mind a strand északi oldala előtt húzódó sétányról meg lehet közelíteni.
Ingyenes: Wi-Fi internet, vizimentő szolgálat, kék zászló, animáció, sportpályák, strandfoci, strandröplabda, trambulin, biliárd, minigolf, pingpong, lengőteke, játszótér, zuhany/öltöző/WC, ingyenes parkolás, hétvégenként interaktív játszóház Fizetős: értékmegőrző, vizicsúszda, vizisporteszköz kölcsönzés

GPS: 46.788291 17.507032


Nyitvatartás: 8:00 - 19:00


Megközelítés: Badacsony.

Gyermekek: 4 – 18 éves korig

Családi belépő (2 fő + 2 gyerm.): 1.700

Kabin: 650/nap, 4.000/hét

Csoportos belépő (min. 15 fő): -30%

A strandbelépők és szolgáltatások ára SZÉP kártyával fizethető!

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
5/5
Sportos
5/5
Bringabarát
3/5
Bababarát
5/5
Balaton
4/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek