Csopak látnivalói

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

Csopaki látnivalók. Csopakon számos XIX. századi, nádfedeles parasztház, pince-présház és klasszicista kúria van. A Csonkatorony melletti Kishegyi útról nyíló Csákányhegyi úton érhető el a kék turista jelzés, mely az Endrődi Sándor kilátóhoz vezet. Plul Vízimalom: Kisfaludy u.16. A középkori malom helyére 1910-ben épült. Berendezésében épp ipari műemlék május 1-től szeptember 30-ig látogatható hétfő kivételével 17-20 óráig.

GPS: 46.9853 17.9797


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Gyermekek: 4 – 18 éves korig
7.500/fő; 5.500/kedv. (gyerm., nyugd.) A strandbelépők és szolgáltatások ára bankkártyával és SZÉP kártyával is fizethető!

Információk

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 794 does not have any attached images!
István és Gizella Díszkút

Az István és Gizella Díszkút a strand főbejárata előtti savanyúvizes kút, melyet Szent István király és Boldog Gizella házasságkötésének milléniumán, 1996-ban állított a község.

Csonkatorony

A Csonkatorony a Kossuth L. és a Veszprémi u. kereszteződésénél a középkori Szent István király templom megmaradt tornya. A Csonkatorony Csopak jelképévé vált.

Kövesdi templomrom

A XIII. századi kövesdi Szent Miklós templomrom maradványai a Kossuth L. u. 41. sz. alatt található.

Szent József forrás

A csopaki Sóstó-domb tövében már a római korban is szénszavas forrás volt, itt épült ki 1934-ben a település egyik természeti kincse, a Szent József forrás. Sajnos környéke az évtizedek során jelentősen beépült, melynek következtében nem csak védettsége csökkent, de vizével kapcsolatban közegészségügyi kérdések is felmerültek. (A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség határozata alapján 2009. június 30-án – a probléma megoldásáig – lezárták).