Vonyarcvashegy - Kitaibel Pál kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

Vonyarcvashegy Kitaibel Pál kilátó. Vonyarcvashegyi kilátó: a balatoni riviéra egyik kiemelkedő pontján, a pados dolomitból felépülő 225 m magas hegyen 2002-ben épült meg az új kilátó.
GPS: 46.767362 17.321002 Megközelítés: • Vonyarcvashegy Batsányi utcától, a zöld háromszög jelzést követve. • A zöld jelzésről letérve a Fénykereszt felé (kaptatós). A kereszttől észak felé, az ösvényen. • Liszt F. utca, zöld+ jelzés: jól járható, de elég hosszú…


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
4/5
Gyalog
3.5/5
Bringával
3/5
Autóval
2/5
Kilátó
3/5

A kilátóról

A Kitaibel Pál kilátó az egyik pihenő pontja annak az új turistaútnak, ami a Keszthelyi-hegység kilátóit köti össze, feledhetetlen élményt nyújtva a bakancsos túrák kedvelőinek. Vonyarcvashegy mellett, a 225 méter magas Vas-hegyen található a Kitaibel Pál kilátó. A három szintes fa építményt 2002-ben építette a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a helyi Önkormányzat segítségével és a Környezetvédelmi Minisztérium pályázati támogatásával. Megközelítés, parkolás: … … … . Megközelíthető: Vonyarcvashegy községből a zöld háromszög jelzésen. Az itt túrázóknak az akár 17 kilométeres hosszúságú úton több mint 700 méteres szintkülönbséggel kell megbirkózniuk. Ez a túraútvonal a gyenesdiási Nagymező mellett található Festetics-kilátótól indul, érintve a Berzsenyi-kilátót, majd a Cseri-kapun át a Kitaibel Pál-kilátóhoz juthatnak fel a túrázni vágyok. Megközelíthető Vonyarcvashegyről, a “Fénykereszt és Keresztúttól”.

Képgaléria