Veszprém - Jutas Vitéz kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

Veszprém Jutas Vitéz kilátó. A kilátó Veszprém északi felén, a Séd patak jobb partján található, már a vasútállomás parkolójából is látható és gépjárművel is könnyedén megközelíthető. A 6,15 m magas kilátóból északnyugattól délkeletig a Bakony vonulatát látni, déli irányból pedig az Aranyos-völgy látható háttérben a város és a Vár páratlan sziluettjével.
GPS: 47.114150 17.906767 Megközelítés: A kilátó Veszprém északi részén található. A központból megközelíthető a Fenyves utcán keresztül.


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
4/5
Gyalog
3/5
Bringával
2/5
Autóval
5/5
Kilátó
4/5

A kilátóról

A kilátó egyedi formája nem véletlen, mert szerkezete és arányai a természet és a matematika törvényszerűségének Fibonacci sorozatokkal illusztrált kapcsolatát hirdetik. A beruházás keretében a VERGA Zrt. futópályát és tanösvényt is létesített, valamint a kilátó mellett tájékoztató táblát, erdei bútor garnitúrát, esőbeállót, valamint padokat helyezett el. A 6,15 m magas kilátóból északnyugattól délkeletig a Bakony vonulatát látni, déli irányból pedig az Aranyos-völgy látható háttérben a város és a Vár páratlan sziluettjével. Megközelítés, parkolás: Autóval, busszal, vagy vonattal Veszprém könnyedén megközelíthető. A kirándulóerdő észak-nyugati és dél-keleti oldalán is murvás, több autót befogadni képes parkoló került kialakításra. Az északi útgyűrűről, vagy más néven a Házgyári útról a Fenyves utca felé kell letérni az 1. számú parkolóhoz. A 2. parkoló a Jutasi út irányából érhető el, közvetlenül a honvédségi laktanya kerítése mellett. A beruházáshoz kapcsolódóan a VERGA Zrt. futópályát és tanösvényt is létesített, mesterséges madárodúkkal, tájékoztató táblákkal, szalonna sütőhelyekkel, a kilátó tövében erdei bútor garnitúrát, esőbeállót, valamint padokat helyezett el – így ideális terep sportoláshoz, vagy hétvégi sétákhoz. A kilátó névadója Jutas vitéz, Árpád fejedelem egyik fia. A kilátó azon a városrészi területen fekszik, mely még ma is a fejedelem fiának, Jutas vitéznek a nevét viseli és őrzi.

Képgaléria