Várpalota - Maderspach Viktor kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

Várpalota Maderspach Viktor kilátó. A bakonykúti kiképző bázis és lőtér területén, a festői panorámát biztosító Tési-fennsíkon található az egykori lőtértoronyból kialakított, Maderspach Viktorról elnevezett kilátó.
GPS: 47.224069 18.156346 Megközelítés: Az autóval vagy kerékpárral is jól megközelíthető Maderspach Viktor kilátó páratlan élményt nyújt a látogatónak. Csodálatos kilátás nyílik a Keleti-Bakony hegyvonulataira, Székesfehérvárra, valamint a Sárrétre.


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
5/5
Gyalog
3/5
Bringával
3/5
Autóval
4/5
Kilátó
5/5

A kilátóról

A várpalotai lőtér – Várpalota-Tés közötti műút keleti oldalán elhelyezkedő – területén még a háború előtt létesített torony épület hajdan figyelő toronyként funkcionált. A felújítással célunk volt a mutatós és tájképi hatásával domináló, a területre jellemző hagyományos katonai építményt, eredeti jellegének megtartásával, a további állagromlástól megmenteni és annak közjóléti funkciót adva átadni a természetjárás szerel-meseinek. A kilátó a Tési-fennsíkon, 246 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, magassága 10,60 m. Megközelítés, parkolás: … … … . A VERGA Zrt. által létrehozott kerékpárút a Maderspach kilátót köti össze a várvölgyi tanösvénnyel és az erdei tornapályával. A kerékpárút 15 km hosszú és felvezet a Bátorkő váráig, illetve a bántai tavakhoz. A kerékpárút mentén térképes és irányító táblákat helyezett ki a VERGA Zrt.

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 760 does not have any attached images!