Keszthelyi-hegység - Padkűi kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

Keszthelyi-hegység Padkűi kilátó: a 2015-ben megépült Padkűi kilátó a Keszthelyi-hegység déli részén, a 408 m-es dombtetőn található.
GPS: 46.805175 17.327981 Megközelítés: • Vonyarcvashegy Szent Mihály dombtól induló zöld kereszt jelzésen, majd jobbra a zöld háromszög jelzésen érjük el a kilátót. • A Büdöskúti pihenőtől a zöld háromszög jelzést követve. • A kilátóhely Büdöskútpuszta közvetlen közelében található, így szinte bármelyik útvonalon megközelíthető (sárga, zöld, piros).


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
5/5
Gyalog
2/5
Bringával
2/5
Autóval
2/5
Kilátó
5/5

A kilátóról

A kilátó melletti kis tisztáson a Zala megyei turisták három kopjafát állítottak fel a megye kiváló túrázóinak emlékére. Közöttük a legfiatalabb Buruczky Ferenc meteorológus, aki 29 éves korában hunyt el. A megye szülöttjeként aktív résztvevője volt a zalai túraéletnek, térképrajzolásban, túraszervezésben, utak kijelölésben dolgozott. Budapesti egyetemistaként kapcsolódott be szakosztályunk (BEAC Természetjárók) életébe, itt nevelődött igazi természetbaráttá. Sok hazai és külföldi túránkon vett részt, lelkes teljesítménytúrázó, túraszervező és túravezető volt. A Keszthelyi-hegység szívében, 408 méter magas dombtetőn található az erdei- és vörösfenyőből készült Padkűi kilátó (2015.). A kilátó a magassága 19 méter és vonyarcvashegyi Csereze utcából közelíthető meg a zöld+ jelzésen (5 km). A kilátóból látható több, a Balaton partjához közelebbi kilátó is: Bél Mátyás kilátó, Berzsenyi kilátó. A Keszthelyi-hegység szívében, 408 méter magas dombtetőn található az erdei- és vörösfenyőből készült Padkűi kilátó (2015.). A kilátó a magassága 19 méter és vonyarcvashegyi Csereze utcából közelíthető meg a zöld+ jelzésen (5 km). A kilátóból látható több, a Balaton partjához közelebbi kilátó is: Bél Mátyás kilátó, Berzsenyi kilátó.

Képgaléria