Bakonynána - Csengő-hegyi kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

Bakonynána közelében található a Csengő-hegyi kilátó. A Felsőpere – Alsópere – Bakonynána háromszögben található Csengő-hegy közel 4 km hosszú.
GPS: 47.248404 17.967948 Megközelítés: A hegy megközelíthető a 82-es főútról Olaszfalu felé letérve, vagy Bakonynána felől érkezve Alsópere irányába.


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
4/5
Gyalog
3/5
Bringával
3/5
Autóval
3/5
Kilátó
4/5

A kilátóról

A kilátótól remek panoráma tárul elénk, látható a Bakony legmagasabb pontja, a Kőris-hegy is! A Csengő-tető és az ott magasodó kilátó mindenképpen megér egy erdei sétát, a kerékpárosoknak pedig kellemes terepet is nyújt, ám ha választani kellene a környék kirándulóhelyei és túralehetőségei között, akkor mindenképpen a bakonynánai Római-fürdő meglátogatását javasoljuk. Megközelítés, parkolás: … … … . Bakonynána a Gaja-szurdok egyik legszebb, sváb hagyományokkal rendelkező települése, a Balatontól 45 km-re. Ezt a csendes kis zsákfalut érdemes felkeresnie mindenkinek, aki feltöltődésre, nyugalomra, természet-közeliségre vágyik. Az országos kéktúra útvonal érinti a települést, de azon kívül is számos opció közül válogathatnak, akik túrázni, kerékpározni, nordic walkingozni szeretnének, vagy egyéb kikapcsolódási lehetőséget keresnek. Érdemes élni a természet kínálta lehetőségekkel: az erdő minden évszakban más csodákat rejt, gyógynövényekben gazdag, és vadállományban is bővelkedik. Több közkedvelt látnivaló is található a közelben: a Római-fürdő vízesése, a Vadalmás forrás, valamint az odavezető úton található geológiai kiállítóhely, továbbá a Savanyú Jóska-barlang, a Nagy kőszikla, az Ördög lik és a Csengő-hegyi kilátó.

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 719 does not have any attached images!