Alsóörs - Somlyó-hegyi kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

Alsóörs Somlyó-hegyi kilátó: a református templomtól keleti irányba egy lépcsőn felsétálva a temető fölött található a fakilátó.
GPS: 46.997016 17.968822 Megközelítés: A templomtól DNy-i irányban levezető lépcsőn lesétálva, a burkolt úton jobbra fordulva, az Alsóörs táblát elhagyva, kb. 50-60 méter megtétele után jobbra egy erdei utat találunk. Ezen az úton 15-20 perc alatt kényelmesen elérhető a Somlyó-hegyi kilátó. Útközben asztaloknál, padoknál lehet megpihenni, és innen kell balra a kilátó felé felkapaszkodni.


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
5/5
Gyalog
5/5
Bringával
4/5
Autóval
4/5
Kilátó
5/5

A kilátóról

A templomtól DNY-i irányban levezető lépcsőn lesétálva, a burkolt úton jobbra fordulva, az Alsóörs táblát elhagyva, kb. 50-60 méter megtétele után jobbra egy erdei utat is találunk. A kilátóra szép rálátás van Felsőörs és Lovas irányából, de az alsóörsi vasútállomásról és az vitorláskikötőből is láthatjuk. Ezen az úton 15-20 perc alatt kényelmesen elérhető a Somlyó-hegyi kilátó. Útközben asztaloknál, padoknál lehet megpihenni, és innen kell balra a kilátó felé felkapaszkodni. A fakilátót 2015-ben a Tivafa Kft. építette és tetejéről csodálatos körpanoráma élvezhető a Nemzeti Park erdővel borított védett területére, Alsóörsre és a Balaton keleti medencéjére. Alsóörs másik kilátóját (Csere-hegyi kilátó) ÉK-i irányban, az alsóörsi amfiteutrum mögötti hegy tetején találjuk.

Képgaléria