Ábrahámhegy - Bökk-hegyi kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

Ábrahámhegy Bökk-hegyi kilátó: Ábrahámhegyen 2002-ben adták át a Bökk-hegy tetején lévő kilátót. Az ábrahámhegyi kilátó és a dombtető rendezett – padokkal, pihenőhelyekkel ellátott.
GPS: 46.813401 17.565571 Megközelítés: Bökkhegy utca. Akár autóval is megállhatunk a kilátó mellett (bár a Bökkhegyi és a Kilátó utca elég meredeknek mondható). Egyben kiváló piknikezőhely is, mely a település központjában, egy kis dombtetőn található…


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
4/5
Gyalog
5/5
Bringával
5/5
Autóval
5/5
Kilátó
4/5

A kilátóról

A kilátóból látni a déli parton csúcsosodó fonyódi hegyeket, Balatonboglár Gömbkilátóját és észak felé a Balaton-felvidék kisebb vonulatait. A három szintes kilátóból megfigyelhetjük a Hegyestű jellegzetes formáját is és akár integethetünk a szomszédvár, Révfülöp Fülöp-hegyi kilátójának is. Aki balatoni panorámára vágyik, de nem szeretne sokat gyalogolni, turistautakon járni, annak kiváló helyszín az ábrahámhegyi kilátó. Megközelítés, parkolás: Autóval is megközelíthető. Tiszta időben csodálatos körpanoráma tárul elénk. A “hegytetőre” kellemes sétával juthatunk fel. Ingyenesen, egész évben szabadon látogatható.

Képgaléria