Fonyódi múzeum

Fonyódi múzeum – képek, szolgáltatások, árak, térkép, belépők
You are here:
Fonyódi múzeum. A Fonyódi Múzeum 2004-ben nyílt meg. Három kiállító terem várja a látogatókat. A kiállítási épület Európa egyik legszebb panorámájú helyén található. A fonyódi magaspartról csodálatos látkép nyílik a Balaton part tanúhegyeire és szinte az egész Balatonra.
fonyod_muzeum
  • GPS: 46.742432 17.542145

  • Megközelítés: … … …

Fonyódi múzeum

Az idegenforgalmi idényben a Balatonon és környékén pihenők feltételezhetően nemcsak a gyönyörű tó szemmel rögtön látható szépségei iránt fogékonyak, hanem igénylik a mélyebb ismeretszerzést is.
A zajos, forgalmas partszakaszokon nincs lehetőség az élővilág zavarást nem tűrő életközösségeinek intim pillanatait meglesni. Az elszántabb turisták szervezett keretek között ellátogathatnak ugyan a Kis-Balaton madármegfigyelő tornyaihoz, vagy a Nagy-Berek lápos madárgyülekezőihez, de a zavarást kevés faj tűri és a látogatók létszáma is korlátozott. Ezt az élményt ugyan nem pótolja, de egy szúnyogmentes környezetben megismerkedhet minden érdeklődő a Balatonnal és a tó szerves részét képező tó környéki berkek, lápok, és nádrengetegek természeti értékeivel. A kiállításon a belépő látogató figyelmét azonnal megragadják a diorámák, az állatok, növények ellesett pillanatait kimerevítő életképek.

Földszint/kis terem: időszaki tárlatoknak ad helyet
Földszint/nagy terem: állandó balatoni kiállítások
Emelet: állandó helytörténeti, néprajzi kiállítás