Badacsony tanösvény

képek, megközelítése, térkép, gps
You are here:
Badacsony tanösvény. A szabadon látogatható, önmagába visszatérő Geológiai és botanikai tanösvény hossza közel 4 km. Megközelíthető a Kisfaludy-ház felől. A hegy szoknyájának felső szegélyén, a függőleges bazaltfalak, oszlopok lábánál halad körbe a hegyen a piros jelzés (Kuruc körút) vonalán.
badacsony_tanosveny
GPS: 46.806525 17.494521

Megközelítés: A túra során több kiváló kilátópont mellett haladunk el, megismerhetjük az egykori kőbányák maradványait és a hegyoldal változatos növényvilágát. Az út mellett több helyen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park nagy méretű tábláin olvashatunk néhány információt a hegyről. Sajnos az igazi tanösvényhez illő szemléletesebb tájékoztatás hiányzik.

(A hegy keleti szélén egy rövid szakaszon a hagyományos Kuruc körút elválik a Badacsony tanösvénytől. Itt a piros jelzés helyett a piros kör jelzésen haladhatunk.) Utunk során tanulmányozhatjuk a bazalt formakincsét, az egykori bányafalakat. A feltáruló földtani látványosságok bemutatják számunkra az egykori földtörténeti események egy-egy pillanatát.
A sétaútról kiadvány is készült. Kisgyermekes családoknak is ajánlott (a tanösvény nem érinti a Bujdosók lépcsőjét, így nem is vezet fel a hegytetőre).

Utolsó módosítás: