A kilátó 2020. februárjában villámcsapás következtében leégett, nem látogatható!

Révfülöp - Fülöp-hegyi kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

Révfülöp Fülöp-hegyi kilátó. A révfülöpi kilátó Magyar Államalapítás Millenniumi Évfordulója alkalmából, Pelényi Gyula tervei alapján épült 2001-ben.
GPS: 46.835895 17.621275 Megközelítés: Révfülöpről a 71-es főútról Kővágóörs felé fordulunk (Káli út), majd az utolsó utcán jobbra kanyarodunk (Petőfi utca), innen az első balra nyíló utca (Kilátó utca) végén leparkolhatunk, majd néhány perces séta után elérkezünk a kilátóhoz.


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
4/5
Gyalog
3.5/5
Bringával
3/5
Autóval
2/5
Kilátó
5/5

A kilátóról

Fentről teljes körpanoráma nyílik a Balatonra, a környező tájra, a Balaton-felvidékre. A kilátó és környéke kedvenc célpontja a túrázni vágyóknak. Megközelíthető jól járható, de helyenként meredek, lépcsős útvonalon. (bringásoknak meg túl ideális…) Révfülöp természeti látnivalói közül a Fülöp-hegyről kibontakozó balatoni panorámát emelnénk ki. A Révfülöpre látogató vendégek maguk is megtapasztalhatják a lenyűgöző panorámát a Fülöp-hegyi kilátóból. “A révfülöpi Fülöp-hegyről nyílik a világ egyik legszebb tája. Vannak magasabb hegyek, nagyobb vizek, de ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel, ilyen legfeljebb a Brazil partoknál, Rio de Janeiro partjainál van.” (Cholnoky Jenő)

Képgaléria