Tihany Babamúzeum

Tihany Babamúzeum – képek, szolgáltatások, árak, térkép, belépők
You are here:
A Tihany Babamúzeum közel négy évtized gyűjtőmunkájának eredménye. A Tihanyi Babamúzeum kiállított tárgyai magukba foglalják a németországi porcelánbaba-készítők névsorának nagy részét. A francia babagyártókat JULIUS STEINER (1878) és S. E B. J. képviseli.
tihany_babamuzeum
  • GPS: 46.915893 17.887026

  • Megközelítés: … … …

Tihany – Babamúzeum

A babák eredeti ruhákba vannak öltöztetve, kiegészítve korabeli játékokkal és egyéb kellékekkel. Eredeti teljes konyha-, nappali-, hálószoba- és üzletberendezés is látható. A játékállatok gyártóit STEIF képviseli. A kiállított anyagot – újabb gyűjtéseink révén és a világ más országaiban működő babamúzeumok anyagából, csereakció útján – időről időre színesítik.
A múzeum lehetőséget kínál arra is, hogy egy-egy kiállításon babákon mutathassuk be a magyar népviseleteket és az európai folklórt.
A Tihanyi Babamúzeum márkavédjegye fémjelzi azokat a babákat, amelyeket (neves művészek közreműködésével) társaságunk terveztet és gyártat igényes kivitelben, és amelyeket értékesít is, egyedenként korlátozott példányszámban. A Babamúzeum megnyitása alkalmából emlékpéldányok készültek, limitált, 50 darabos példányszámban. E babák Szurdi Éva keramikus és Kisné Juhász Mária babakészítő művészek alkotásai, amelyek a klasszikus ruhastílus mellett a torockói sorozatot reprezentálják.