Siófok Kálmán Imre múzeum

Siófok Kálmán Imre múzeum – képek, szolgáltatások, árak, térkép, belépők
You are here:
Siófok Kálmán Imre múzeum. Az emlékházat a nagy zeneszerző, Kálmán Imre egykori szülőházában rendezték be. Látható itt a mester zongorája, eredeti kottái, használati tárgyai, az általa írt operettek bemutatóihoz kapcsolódó emlékek. Az emeleti szobákban időszaki képzőművészeti kiállításokat is rendeznek.
siofok_kalmanimre_muzeum
  • GPS: 46.906957 18.051544

  • Megközelítés: … … …

Siófok – Kálmán Imre múzeum

A Kálmán Imre Múzeum hűen reprezentálja a város nagy fiának életét és munkásságát. Egykori szülőháza ma a város múzeuma, melyben látható például a mester zongorája, számos használati tárgya, eredeti kottái. A múzeum bemutatja Kálmán Imrét, hiteles pályaképet ad gyermekkoráról s az itt töltött tanulóéveiről. Külön erénye a kiállításnak, hogy a századforduló hangulatát idézve, kortörténetileg hiteles környezetben mutatja be anyagát. A kiállítás kitér a Siófoktól távol töltött évekre is, bemutatva, hogy a zeneszerző sikeres pályafutásának csúcsán sem szakította meg kapcsolatait szülővárosával.
A zeneszerző özvegye, Vera Kálmán és gyermekei, Yvonne és Charles 1991. augusztus 25-én személyesen ajándékoztak a siófoki emlékmúzeumnak a bécsi Hofburgban kiállított Kálmán Imre-emlékek közül több különös értéket képviselő tárgyat. Köztük E. D. Minazzoli, neves párizsi szobrászművész 1953-ban készített Kálmán-mellszobrát carrarai márványból, valamint a zeneszerző kezének eredeti gipszmásolatát. A művész az osztrák “Ehrenkreutz” (Becsületrend keresztje) kitüntetést is megkapta. A múzeum emeleti termeiben képzőművészeti kiállítások láthatók.