Ábrahámhegy Bagolyszikla

képek, térkép, megközelítése
You are here:
Ábrahámhegy Bagolyszikla. Ábrahámhegy nyugati határánál található a Bagolykő-Róka-szikla, melyet a szél és a csapadék preparált impozáns sziklaképződménnyé. Érdemes felkeresni a helyet: a kilátás gyönyörű és a sziklák is nagyon érdekesek, szuper hely. Jót lehet napozni a sziklákon, miközben gyönyörködhetünk a kilátásban.
Ábrahámhegy - Bagolyszikla
GPS: 46.810418 17.549046

Megközelítés: … … …
Képek a Bagolyszikláról (Ábrahámhegy)

Parkolás az új temető parkolójában. Innen gyalog a Szent Iván utcán haladva, (rövid ideig a Piros sáv piros (P) jelzést követve) a Körmiczi utca kereszteződéséig. Itt felfelé a Körmiczi utcán egészen a (volt) konténerig. Innentől kb. 10 perces sétával érhető el a Bagolyszikla. A konténer mellett balra felfelé vezető úton kell indulni, lesz egy elágazás itt szintén balra-felfelé kell haladni. Az út egy érdekes pince mellett halad el. Végig “járt” ösvényen kell menni, több helyen “házak” között. Végül az utolsó épület mellett elhaladva, egy mohával borított erdős szakaszra érünk amely egyenesen kivezet a Bagolysziklához. Érdemes gyönyörködni a panorámában.

A közelben: Ábrahámhegy – Szent Iván kápolna

A Badacsonyörssel határos Kápolnadombon, a festői háttér középpontjában, hívogató kilátóhelyen áll a Szent Iván kápolna, messziről feltűnő egyszerűségében. A kápolna mellett egy kisebb temető is található, melynek előterében egy 1850-es évszámmal ellátott kőkereszt áll. A sírkövek egy része még látható, sokat már benőtt a növényzet. Utoljára 1914 májusában temettek ide. 2003. június 28-án a kápolna díszkivilágítást kapott.

Utolsó módosítás: