You are here:
Zamárdi túraútvonalak
Zamárdi túraútvonalak. Zamárdi egyesíti magában a nyüzsgő üdülőterületet és a csendesebb, nyugodtabb várost, melynek hátterében ott vannak a csodálatos panorámával rendelkező szőlőhegyek, a sétára csábító erdők. Az “Egyesület Zamárdiért” a túrakedvelők részére 3 turistaútvonalat jelölt ki 1993-ban.
zamardi_tura
  • GPS: …

  • Megközelítés: … … …

Zamárdi túraútvonalak

1. Piros jelzés útvonala: zamárdi vasútállomás-Balatonendréd-Tótokilap-Szántódpuszta-Szántód-Kőröshegy vasútállomás: 18 km hosszú, nagyrészt kerékpárral is járható.
2. Zöld jelzés útvonala: Szántód-rév-Szántódpuszta Kulturális Központ-Zamárdi érintésével visszatér a kiindulási ponthoz.
Az útvonal hossza 10 km, nagyrészt kerékpárral is járható.
3. Sárga jelzés útvonala: Zamárdi vasútállomásról indul, a templom, a tájház, a Vaskereszt, a kőhegyi panoráma, a Szamárkő megtekintése után a vasútállomásra tér vissza. Az út hossza 8 km, elsősorban gyalogtúrára javasoljuk.
Főbb látnivalók az útvonalak által érintett településeken:
Zamárdi: Részletesen lsd. A község bemutatásánál
Balatonendréd: Kájel Csipkeház, Múzeum a vertcsipke remekeinek bemutatására Műemlék katolikus és református templomok. Barokk Szentháromság szobor
Szántódpuszta:
XVIII.-XIX. Századi majorsági műemlékegyüttes kápolnával, helytörténeti kiállításokkal, balatoni akváriummal, éttermekkel, lovas szolgáltatásokkal.
Szántód: Szent Kristóf szobor – Rév Csárda -Kompkikötő