A 330 m magas Kopasz-hegy nem kíván kilátót, így is fantasztikus körpanoráma tárul elénk. Két helyen is tábla jelzi az előttünk látható tanúhegyeket, így láthatjuk a Csobáncot, Gulácsot, Tóti hegyet, a Szigligeti várromot, és még sok már környékbeli kisebb-nagyobb hegyet, melyet be tudunk azonosítani a táblák alapján.

Kész földrajzóra a látnivalók sora. Igaz, a szél letépi a fejünket, de megérte följönni.
Szerintem az egyik legjobb hely a környéken, és azt gondolom, kevesen jártak itt. Nem kell megijedni a lépcsőktől, bár a térdet kissé megviseli, lefele pedig picit csúszósak is a mohás kövek, mégis szép lassan meg tudjuk csinálni a túrát, lehet kapaszkodni a lépcső fölé hajló fákba, és a gyönyörű kilátás miatt mindenképpen megéri! És persze dolgozik a szív, a tüdő, tágulnak az erek, friss oxigén jut a vérbe, izzadunk, ami felér egy méregtelenítéssel, szóval tisztára egészségtúrán érezhetjük magunkat.

Miután az első szintre felértünk és megcsodáljuk a kilátást, tovább haladunk, immár erdőben, és feltűnik a bazalt sziklákból készített 277 db lépcső, melyet aztán még 24 db falépcső egészít ki a hegytetőig. Így ha jól számoltam összesen 301 lépcsőfokon jutunk fel. Igazán izzasztó, és egészséges hegymenetnek leszünk részesei, míg a tetőre érünk. A tető egykor bazalttufa bánya volt, de a növényzet ennek nyomait ma már elfedi.
Megközelítése: Mindszentkállán a kocsma mellett balra befordulva találjuk a takaros kis templomot, mely mellett szintén balra kell elindulnunk, egy kis táblán található “Hegy” felirat irányába.

There are no photos with those IDs or post 1149 does not have any attached images!
//]]>