Tóti-hegy

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

A Tóti-hegy a Balaton-felvidéken elhelyezkedő Tapolcai-medence területén található számos tanúhegy egyike. A Gulács keleti szomszédságában terül el. Bazaltcsúcsa cukorsüveg alakú, harmadkori vörös homokkőre épült.

GPS: 46.836467 17.521288 Megközelítés: Káptalantóti felől a kék háromszögön vagy Salföld irányából a zöld jelzésen. Aki a Gulácsról érkezik, annak szintén a zöld jelzést kell követnie. Bringások a Gulács felől könnyen eljuthatnak a csúcs közelébe. “Parkolás” a zöld háromszög jelzésnél. Erről a hegyről tökéletes körpanorámában gyönyörködhetünk.

GPS: 46.9853 17.9797


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Gyermekek: 4 – 18 éves korig
7.500/fő; 5.500/kedv. (gyerm., nyugd.)

A strandbelépők és szolgáltatások ára bankkártyával és SZÉP kártyával is fizethető!
Információk

A hegy magassága eléri a 347 métert, oldalát ritkás erdő borítja. A hegy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területének része. A Tóti-hegy a Gulács kistestvére: egymás mellett állnak a Badacsony és a Csobánc között. A két hegy alakja teljesen egyforma, csak a Tóti-hegy egy kicsit kisebb. Cserében azzal kárpótol, hogy a csúcsa teljesen kopasz, így a körkilátást semmi nem akadályozza. 360 fokos panorámakép készíthető! A hegyet alig bányászták, oldalában nagyon szép hasadozott bazalt látható. Érdekes módon mégis kevesen ismerik, pedig jelzett út vezet a csúcsára és a legkönnyebben megmászható tanúhegy. Kiemelten ajánljuk!

Képgaléria