Szigliget Kamon-kő tanösvény

képek, megközelítése, térkép, gps
You are here:
Szigliget Kamon-kő tanösvény. A kék T jelű tanösvény nevét egy, a vulkanizmus emlékeit feltáró sziklavonulatról kapta. Végigsétálva a szigligeti templomtól induló, majd ugyanoda visszaérkező tanösvényen a Balaton-part egyik legszebb településének és környezetének értékeit ismerheti meg.
szigliget_kamonko_tanosveny
GPS: 46.797876 17.437481

Megközelítés: … … …

Végigvezetjük Önt a falu hangulatos utcáin, így (a köszöntőn kívül összesen 9 ismertető tábla segítségével) megismerkedhet a népi építészet, a hagyományos szőlő- és nádgazdálkodás történetével, megtekinthet egy Árpád-kori templomromot, az erdőbe lépve olvashat a Balaton kialakulásáról, és bemutatjuk a terület növény- és állatvilágát, valamint a geológiai múlt fontosabb történéseit, az egykori tűzhányók világát is.
A tanösvény 6 km hosszú, a szintkülönbség 290 m. Ez a táv kényelmes tempóban (rövidebb pihenőkkel) 2,5-3 óra alatt megtehető. Az élő és élettelen természeti értékek védelme érdekében kérjük, hogy a lakott területen kívül maradjon a jelzett útvonalon, ne gyújtson tüzet, és tisztelje mások magántulajdonát. Kiemelten kérjük, hogy az esetlegesen magával vitt élelmiszerek csomagolását (üres palack stb.), egyéb hulladékot hozza vissza magával!

Utolsó módosítás: