You are here:
Tihanyi szabadstrandok

Tihanyt jellemzően az ingyenes, avagy szabad standjairól szokták emlegetni, hisz még Balatonfüredről is a Gödrösi szabad strandra ugranak át az ingyenes vízpartot kedvelők.
A szabad strandok a betonozott partszakasszal kevés kényelmet nyújtanak, azonban mégis szeretjük őket, hisz bármikor, éjjel-nappal azonnal elérhető általa a kedvelt nyári hűsítőnk, a Balaton. Tihany egy kis falu, azonban nagyon hosszú partszakasszal rendelkezik, földrajzi adottságai révén, és ezt bizony ki is használták a strandépítők…

Tihany - Somosi szabadstrand

GPS: 46.924153 17.871115


Megközelítés: Tihany.

Tihanyi-félsziget - Gödrösi szabadstrand

A Tihanyi-félsziget bejárata után találjuk az ingyenesen működő Gödrösi strandot. A keleti öbölben elterülő szabadstrandról kitűnő panoráma nyílik Balatonfüredre, és a Balaton északi partjának dombjaira. A fizetős parkoló mellett több büfé, és a gyerekeknek egy erdei kalandpark is van.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a Gödrösi szabadstrandról (Tihanyi-félsziget)
Tihany – Somosi szabadstrand

GPS: 46.906753 , 17.893653

A hajóállomástól a rév felé továbbhaladva találjuk a Somosi strandot. A faluhoz legközelebb eső, a helyik által is kedvelt szabadstrand. Gyalog is könnyen megközelíthető, a faluból lépcső vezet le az erdőn keresztül a Balaton-partra. Parkolni a part menti út túloldalán, fizetős parkolóban lehet, ahol egy hangulatos étterem is várja a vendégeket.


Tihany – Rév szabadstrand

GPS: 46.908908 , 17.849496

A nem túl nagy hely közvetlenül a rév/komp kikötő szomszédságában található. Ingyenes, de a parkolásért fizetni kell. Állatot is be lehet vinni a vízbe. A partja füves, az árnyékról pedig a rengeteg fa gondoskodik.