Balatonlelle Rádpusztai templomrom

képek, térkép, megközelítése, gps
You are here:
Balatonlelle Rádpusztai templomrom. A templom a XIII. század első felében, román stílusban épült faragott homokkőből és téglából. A meglévő fal 8-10 méter magas. Budapest felé indulva az M7-es útról leágazó bekötő úton juthatunk el Rádpusztára, ahol magyaros hangulat és vendégfogadás várja az érkezőket.
balatonlelle_radpusztairom
GPS: 46.770089 17.760074

Megközelítés: … … …

A rádpusztai lovascentrum a keleti pusztákról származó rackajuhok és szilaj marhák az ősi nomád állattartás emlékét idézik. Felkészült a családok fogadására a gyerekek kedvenceivel: a csacsival, a pónilovakkal, a kecskékkel és a baromfiudvar lakóival a legkisebbek is azonnal megbarátkoznak. A nemes Balaton-Bor ültetvényei között történő sétakocsikázás, a hintóval való utazás, a romantikus puszta megismerése maradandó élményt nyújt.
Rádpusztán található a XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült templom feltárt romja is, mely nyáron zenés kamara esteknek ad otthont. A templom négyzetalaprajzú nyílás nélküli Ny-i oromfallal rendelkezik, amelyet lépcsős támpillérek fognak közre. A pusztát övező erdő a vad, érintetlen természet kedvelőinek ajánlott.

Utolsó módosítás: