Csopaki látnivalók

Csopaki látnivalók – képek, térkép, gps
You are here:
Csopaki látnivalók. Csopakon számos XIX. századi, nádfedeles parasztház, pince-présház és klasszicista kúria van. A Csonkatorony melletti Kishegyi útról nyíló Csákányhegyi úton érhető el a kék turista jelzés, mely az Endrődi Sándor kilátóhoz vezet.
Balatoni látnivalók - Csopaki látnivalók

Plul Vízimalom: Kisfaludy u.16. A középkori malom helyére 1910-ben épült. Berendezésében épp ipari műemlék május 1-től szeptember 30-ig látogatható hétfő kivételével 17-20 óráig.

  • GPS: 47.248404 17.967948

  • Megközelítés: … … …

Szerk!

Csopaki látnivalók

Csopaki látnivalók - Díszkút

Az István és Gizella Díszkút a strand főbejárata előtti savanyúvizes kút, melyet Szent István király és Boldog Gizella házasságkötésének milléniumán, 1996-ban állított a község.

Csopaki látnivalók - Kövesdi templomrom

A XIII. századi kövesdi Szent Miklós templomrom maradványai a Kossuth L. u. 41. sz. alatt található.

Csopaki látnivalók - Csonkatorony

A Csonkatorony a Kossuth L. és a Veszprémi u. kereszteződésénél a középkori Szent István király templom megmaradt tornya. A Csonkatorony Csopak jelképévé vált.

Csopaki látnivalók - Szent József forrás

Szent József-forrás: A csopaki Sóstó-domb tövében már a római korban is szénszavas forrás volt, itt épült ki 1934-ben a település egyik természeti kincse, a Szent József forrás. Sajnos környéke az évtizedek során jelentősen beépült, melynek következtében nem csak védettsége csökkent, de vizével kapcsolatban közegészségügyi kérdések is felmerültek. (A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség határozata alapján 2009. június 30-án – a probléma megoldásáig – lezárták).