Nemesvita Westernpark

Nemesvita Westernpark – képek, térkép, megközelítése, gps
You are here:
Nemesvita Westernpark. A szabadidőpark vadnyugati hangulatban, Nemesvitán várja a kikapcsolódást, játékos szórakozást kedvelő családokat – igazi cowboy módjára. Izgalmas Westernshow és számos szabadidőprogram nagyoknak és kicsiknek.
nemesvita_westernpark
GPS: 46.832921 17.375952

Web: westernpark.hu

Megközelítés: Nemesvita.

Programok: pónilovaglás, aranymosás, kötélpálya, indián rituálé, lovas kocsikázás, állatsimogató, patkódobás, westernshow, íjászat, Winnetou-kötél, sólyom-show, trambulin, játszótér.
Nyitva tartás: májustól szeptemberig minden nap 10-18 óráig. Az étterem nyitva tartása: 10-20 óráig.
Az aranymosás az egyik legkedveltebb szolgáltatása az ország első westernparkjának. A Veszprém megyei Nemesvita határában – alig néhány kilométerre a Balatontól, a 84-es főút mentén – néhány éve nyitotta meg a létesítményt a német Herbert Köneke, aki pár éven belül a passaui Pullmann City mintájára egy valóságos westernvárost szeretne felhúzni az öthektáros, körbekerített területen.

A programokkal elsősorban a gyermekes családokat, valamint az óvodás- és kisiskolás csoportokat célozták meg. Az egyelőre májustól októberig nyitva tartó létesítményben naponta többször látható egy félórás, hatszereplős show-műsor, amit vadnyugati akciójelenetekből – lovasok és pisztolyhősök összecsapásaiból – állítottak össze. A cowboyként és indiánként foglalkoztatott munkatársak egyébként az élet legkülönbözőbb területeiről érkeztek a westernparkba, ám az mindegyikükről elmondható, hogy szerelmesei a vadnyugati szubkultúrának.

Az eddigi tapasztalatok szerint a gyereklátogatók az aranymosás mellett az indiánsátort szeretik a legjobban: itt mielőtt megtanulnák az egyes rituálék legfőbb elemeit, fejdíszeket készíthetnek maguknak, illetve kifesthetik az arcukat. Ezenkívül íjászkodhatnak, lasszót vagy patkót hajíthatnak, drótkötélpályán csúszhatnak, bemehetnek az állatsimogatóba, használhatják a park játszóterét. A nyári főszezonban countryzenekarok koncertjei színesítik a programkínálatot, de a vadnyugaton egykor népszerű táncokat is szívesen megtanítják az érdeklődőknek.
Elmaradhatatlan kelléke egy westernparknak a Saloon, ami Nemesvitán nem klasszikus kocsmaként, hanem étteremként működik, de szolidabb árakkal egy büfé is üzemel.