You are here:
Vonyarcvashegy
A hazai és külföldi vendégek körében egyaránt kedvelt Vonyarcvashegy a Keszthelyi-hegység déli lankáin épült a Balaton partján. Szétszórt szőlővidéki lakóházakból, présházakból alakult település, amelynek forgalmát, üdülőhelyi jelentőségét a balatoni fürdőélet fejlődése adja.

Tekszt.

Vonyarcvashegy

A fejlett fürdőélet mellett megtalálhatóak azok a szolgáltatások, kellemes környezet, amik kikapcsolódást, rekreációt, életörömet, jó levegő, természetes környezetet nyújtanak, s ahova a turisták, pihenni vágyók egy túlzsúfolt, városi lét után kikapcsolódásként vágynak.
A községnek a fürdőéletbe való bekapcsolódására századunk hatvanas éveiben került sor. Ma Vonyarcvashegy házainak kétharmada nyaraló, a lakosság létszáma 1833 fő. Naponta közel hatvan vendéglátó, ugyanennyi kereskedelmi üzlet, tizenkét nagy üdülő és sok ezer szálláshely várja a vendégeke. A vonyarcvashegyi strand a környék egyik látogatott és felkapott üdülőhelye. A homokkal borított partszakaszról a gyermekes szülők nagy megelégedettséggel vélekednek. Gazdag programok, hagyománnyá vált fesztiválok, ünnepélyek, komoly és könnyűzenei programok várják az idelátogató vendégeket. Lábunknál a nádassal övezett, végtelenbe vesző víztükör, a túlsó part látványa, jobbra a Keszthelyi-öböl tárul ki szemünk előtt, balra pedig a Badacsony koporsó alakú hegy a Szigligeti öböllel.

Utolsó módosítás: