You are here:
Gyenesdiás
Gyenesdiás 100 km-re Magyarország nyugati határától, a zalai Balaton-parton, a nyugat-balatoni régióban, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik. A település szomszédos Keszthellyel és Hévízzel, a világhírű gyógyfürdővárossal.
A település kiváló strandjait a környékbeliek is szívesen választják. A két strand közül a fövenyes, homokos partú gyenesi, a kisgyermekes családok kedvelt fürdőhelye. A Diási strand mára a környék egyik legszebb strandja.

Tekszt.

Gyenesdiás

Az erdei kirándulóközpontban, a Nagymezőn egy 16 állomásból álló erdei tornapálya, a 3 szintes Festetics-kilátó és a Berzsenyi-kilátó várja a látogatókat. A Csider-völgyben nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas koronglövő-pálya működik, amelyet a vendégek is igénybe vehetnek és kipróbálhatják a skeet, futócél- és más lövészetet. A lovas militari pályán nemzetközi és országos bajnokságokat is rendeznek. A lovaglási lehetőség télen-nyáron sok látogatót vonz. A község határában található a Vadlány-barlang, megtekintésre ajánlott az egykori dolomitbánya is. Akár erdei utakon, ösvényeken, akár kiépített kerékpárutakon kellemes kirándulást, felfedezést tehet.
Mindezek mellett a magyar konyha, kiváló borok és a vendéglátás művészete nyújt felejthetetlen élményt nemcsak az ínyenceknek.

Utolsó módosítás: