You are here:
Balaton - Kelet-Balaton
Kelet-Balaton.
Nyugat-Balaton.

A Kelet- Balatoni medence, a hegyek között megbújó településekkel, a hűs pincékkel, a tüzes borokkal, az erdők megannyi neszével és zörejével Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőövezetét jelenti, amely vonzza és visszavárja a hazai és külföldi turistákat, idegenforgalmi szolgáltatásaival pedig mindinkább igyekszik megfelelni az európai normáknak.
Vízparti kikapcsolódás, történelmi emlékek, különleges természeti értékek, remek kirándulási lehetőségek – mindezt együtt kínálja a látogatónak a Balaton, és ezen belül a Kelet-Balatoni Kistérség. A magas színvonalú strandok, jól felszerelt kempingek, a Balaton-átúszó versenyek ezreket vonzanak a tó partjára a nyári idényben, télen pedig, amint befagy a víz, a téli sportok kedvelői is előszeretettel keresik fel a környéket.

A kistérség településeinek nagy részén hagyományos, szórakoztató és kulturális rendezvények, kiállítások, hangversenyek teszik emlékezetessé a vendégek nyaralását és a helybéliek mindennapjait. A térség ételei a balatoni és a bakonyi konyha jellegzetességeit hordozzák magukban. A térségre évszázadokra visszanyúló borkultúra jellemző, melyről átfogó képet a nyári borfesztiválok adnak. A halászat a régi időkben fontos szerepet töltött be az itt élők életében, ma csupán kellemes időtöltést jelent a helyiek és az idelátogatók számára. A parttól távolabb fekvő települések a falusi turizmus színhelyei, melyek kiépített turista és lovas útvonalakkal szavatolják a hasznos időtöltést, a parti települések a víziturizmus paradicsomai. A lovaglás kedvelőinek sem kell messze utazniuk, ha szenvedélyüknek hódolni szeretnének. A települések zömén jól felszerelt istállók találhatók, ahol nemcsak lovaglással, hanem lovas programokkal és sétakocsikázással is szórakoztatják a vendégeket.

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: