You are here:
Balatonmáriafürdő
Balatonmáriafürdő. A Dél-Balaton egyik legkedveltebb üdülőterületén az állandóan lakott házak mellett egyre több a pihenéshez, kikapcsolódáshoz szükséges igényes nyaralóház, üdülő, és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatás.

Tekszt.

Balatonmáriafürdő

A közel 8 km-es partszakaszon, csodálatos panorámájú természetes környezetben 8 strand áll a pihenni vágyók rendelkezésére. A hangulatos vendéglátóhelyek és a színvonalas nyári rendezvények kellemes kikapcsolódást nyújtanak az itt tartózkodó vendégeknek. A település egyre népszerűbb a gyermekes családok körében a sekély vizű strandok miatt. Balatonmáriafürdőn átvezet a balatoni biciklikörút is.
Lakossága a kedvező természeti adottságainak köszönhetően szőlő-, és gyümölcstermesztéssel foglalkozott. Az 1800-as évek végén Széchényi Imre gróf új szőlőültetvényeket létesített a vidéken.
Az 1900-as évek elején megindult a fejlődés. Vasútállomás épült, ezzel megindult a fürdőélet is. Nyaralók, üdülők, vendéglátó helyek létesültek. 1902-ben fürdőegyesület alakult. A település 1926-ban önálló községgé szerveződött.

Utolsó módosítás: