Keszthely Festetics Imre Állatpark

Keszthely Festetics Imre Állatpark – képek, szolgáltatások, árak, térkép, belépők
You are here:
Keszthely Festetics Imre Állatpark. Állatparkot épített a Bakonyerdő Zrt. Gyenesdiás és Keszthely határában az elkerülő út mellett, mely 2012. május 26-tól nyitotta meg kapuit az érdeklődök előtt. Az érdeklődők őshonos vadfajokkal, magyar kutyafajtákkal és háziállatokkal találkozhatnak az állatbemutatóban.
keszthely_festetics_allatpark
GPS: 46.778734 17.269978

Megközelítés: … … …

A két település határában több karámot építettek fel, a háziállatok közül szarvasmarha, sertés, ló, kecske és juhfajtákat, tyúkféléket és víziszárnyasokat költöztettek az állatparkba. Az őshonos vadfajok közül gímszarvas, őz, dámvad, vaddisznó, fácán, és fogoly lesz látható a Bakonyerdő Zrt. által épített területen, amelyet Festetics Imréről neveztek el. Az építők nagy gondot fordítottak arra, hogy a fajtánként elkülönített állatoknak megfelelő életteret biztosítsanak a természetes, erdős környezetben.
A jelenleg megtekinthető háziállatok: szürkemarha, magyar tarka, bivaly, mangalica, négyféle juh, kecske, szamár, ló és baromfiak.
Vadállatok: gímszarvas, dámszarvas, őz, fogoly és fácán. Az állatpark területén található még egy kisállat simogató, valamint egy játszótér. A pihenést padok, kiülők teszik lehetővé.
Jegyárak: 6 év alatti gyermekeknek 200.- Ft
diákoknak, nyugdíjasoknak 500.- Ft
felnőtteknek 800.- Ft
Nyitvatartás: áprilistól októberig, 9.00-19.00 óráig.