Balatonfüred Koloska-völgyi Vadaspark

Balatonfüred Koloska-völgyi Vadaspark – képek, térkép
You are here:
Balatonfüred Koloska-völgyi Vadaspark. Egész éven át, időjárástól függetlenül térítésmentesen látogatható a Koloska-völgyben létesített vadaspark. A hangulatos park természetes környezetben mutatja be az ország vadfajainak egy részét, és lehetővé teszi megfigyelésüket.
balatonfured_koloska_vadaspark
GPS: 46.985698 17.889380

Megközelítés: … … …

A 2,2 hektáros terület nyolc vadfajnak, a gímszarvasnak, a dámszarvasnak, a muflonnak, az őznek, a fürjnek, a fogolynak, a fácánnak és a tőkésrécének ad otthont, mellettük a terület rovar- és növényvilága is említésre méltó. Több magasles áll a vadasparkban, innen igazán megnyerő kép tárul a látogatók elé, szinte belátni az egész Koloska-völgyet. A pihenőpadokkal ellátott létesítmény minden nap 08-18 óra között látogatható. Kitűnő kirándulási lehetőség szezonon innen és túl.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő, védett természeti terület, része a Natura 2000 hálózatnak. A vadaspark ötlete 2010-ben született, célja az ember és a természet közötti kapcsolat fejlesztése, a vadon élő állatokhoz kötődő ismeretek bővítése. A látogatók az ajánlott útvonalat követve mindegyik vadfajjal megismerkedhetnek.

A vadasparktól nem messze található a Koloska-völgyi pihenőerdő és a felette magasodó Koloska-völgyi sziklák.

Képek a Koloska-völgyi Vadasparkról (Balatonfüred)