Arborétum, vadaspark

Arborétum, vadaspark
You are here:
Végigjártuk az összes balatoni vadasparkot és állatsimogatót, itt a lista! A balatoni elő, és utószezon tökéletesen alkalmas azokra a kirándulásokra, amelyeket a nyári szezonban a strandolások miatt kihagytunk. Így ha a túránk során oroszlánüvöltéssel vagy más vadállattól származó szokatlan hanggal találkoznánk, az már épp elég figyelmeztetés lehet arra, hogy igazán megállhatnánk, és tiszteletünket tehetnénk a környékbeli állatkertben.
Balatoni kalandparkok.
badacsonyors_follyarboretum
A Folly Arborétum nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a Folly család története, több generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye.
Badacsonyörs – Folly Arborétum
balatonederics_afrikamuzeum
Veszprém és Zala megye határán, a 71-es út mellett, festői környezetben található Balatonederics nevezetessége az Afrika Múzeum. Megalapítása a híres afrikakutató, neves vadász, néhai Dr. Dr. h.c. Nagy Endre érdeme.
Balatonederics – Afrika Múzeum
balatonfured_koloska_vadaspark
Egész éven át, időjárástól függetlenül térítésmentesen látogatható a Koloska-völgyben létesített vadaspark. A hangulatos park természetes környezetben mutatja be az ország vadfajainak egy részét.
Balatonfüred – Koloska-völgyi Vadaspark
fenyvespuszta_allatsimogato
Fenyvespuszta Zala megye peremén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén helyezkedik el, a Kis-Balaton és a Kányavári-sziget közvetlen szomszédságában. Az itt található majorban élvezhetjük az állatok és a természet közelségét…
Fenyvespuszta – Állatsimogató
jeliarboretum
A Jeli Arborétum a legtöbb látogatót a havasszépe (rhododendron) tömeges virágzása idején vonzza (május-június). A nagymennyiségű virág, változatos színeivel és bódító illatával ejti ámulatba a látogatókat.
Kám – Jeli Arborétum
bivalyrezervatum
Kápolnapusztán a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottak ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsővel kémlelheti a tájat a látogató.
Kápolnapusztai Bivalyrezervátum
keszthely_festetics_allatpark
Az állatpark Gyenesdiás és Keszthely határában, az elkerülő út mellett, 2012-ben nyitotta meg kapuit az érdeklődök előtt. Őshonos vadfajokkal, magyar kutyafajtákkal és háziállatokkal találkozhatnak az állatbemutatóban.
Keszthely – Festetics Imre Állatpark
salfoldmajor
Salföld a Káli-medence Balaton felé nyíló kapujában a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében helyezkedik el, jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékkel. A falu határában alakították ki a Természetvédelmi Majort.
Salföld – Természetvédelmi Major
veszpremzoo
Az állatkert a Balatontól 15 km-re, csodálatos környezetben várja látogatóit az év minden napján, így hétvégéken és ünnepnapokon is. Az egész napos programot nyújtó állatkerti séta bármely korosztály részére kellemes kikapcsolódást jelent.
Veszprémi Állatkert
zirc_arboretum
A ciszterci apátság műemléki környezetében angolkert stílusban létesült park hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, 400 méter tengerszint feletti magasságban. 1951 óta országos jelentőségű védett természeti terület.
Zirci Arborétum
Utolsó módosítás: