Gödrösi strand Tihany
You are here:

Hárommilliárdos költségvetéssel folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programja, amelynek részeként megújul Tihany két szabadstrandja is. A Somosi strand 50-, a Gödrösi 100 millió forintból újul meg. A munkálatokkal a szezonra elkészülnek.

Megújulnak a tihanyi szabadstrandok

A program a szabadstrandok korszerűsítésére, infrastruktúrafejlesztésére, a partszakaszok rendbetételére, vízi attrakciók létrehozására nyújt támogatást. A strandok a továbbiakban is maradnak ingyenes fürdőhelyek, ez kikötés volt a pályázati programban. Mindkét strandnál a magas vízállás miatt mintegy negyven centiméterrel megemelik a lídó szintjét, ami új betonréteget is kap.

Helyreállítják, illetve pótolják a strandok partszakaszának teljes hosszában a kőszórást. Felújítják a járófelületeket, a járdákat, a Gödrösnél három-, a Somosi strandnál pedig egy új öltöző fülkét létesítenek.
A hét–nyolcszáz fürdőző befogadására alkalmas Gödrös strandnál a vízfelületre egy vízi-vidámparkot is telepítenek, ennek használatáért viszont már külön kell majd fizetni. A Somosi strandnál a biztonságos közlekedés érdekében az út és a járda között egy védőkorlátot építenek.
A munkálatok pár héten belül elkezdődnek, a cél az, hogy a szezonra mindkét strand felújítása elkészüljön.

Tihanyi szabadstrandok